Toeschouwers zijn belangrijk!

Toeschouwers bij de DSW Bruggenloop Rotterdam hebben voor de lopers een belangrijke rol. Niet alleen slepen ze met hun aanmoedigingen de lopers er op moeilijke momenten doorheen, ook zorgen ze er met hun enthousiasme voor dat iedere deelnemer kan finishen als een held. Het is tenslotte de bedoeling dat iedere deelnemer met een onvergetelijke herinnering naar huis gaat. Wat is er leuker dan bij de finish ontvangen te worden door een massa mensen die je aanmoedigt?

Zowel bij de start, langs het parcours als bij de finish kun je de duizenden lopers in de namiddag toejuichen. De verschillende muzieklocaties langs het parcours leveren een sfeervolle bijdrage aan de Kerstachtige omgeving van deze winterse loop, waarin de verlichte skyline en het stadshart van Rotterdam nog beter tot zijn recht komen.

Dsc 6258

Startlocatie: Olympiaweg
De start is de ideale plek om duizenden lopers bij hun vertrek aan te moedigen. Na de start kun je je verplaatsen naar een plek langs het parcours.

Varkenoordse viaduct
Het Varkenoordse Viaduct wordt al na één kilometer aangedaan tijdens de Bruggenloop. Het viaduct is gebouwd over de spoorlijn tussen Rotterdam en Dordrecht en wordt gekenmerkt door imposante gebouwen aan beide kanten van het spoor. Aan de 'Stadskant' ligt het Essalam Moskee, dit is het grootste gebedshuis van Nederland. Aan de 'Zuidkant' ligt Stadion Feijenoord, ook wel De Kuip.

Lodewijk Pincoffsbrug
Lodewijk Pincoffs was één van de invloedrijkste Rotterdammers in het derde kwart van de negentiende eeuw. Pincoffs is ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw en commandeur in de Orde van de Eikenkroon geweest. Op 23 oktober 1992 werd besloten de Lodewijk Pincoffsweg, het Lodewijk Pincoffsplein en de Lodewijk Pincoffsbrug, alle op de Kop van Zuid in Rotterdam-Feijenoord, naar hem te noemen.

Spoorweghavenbrug
De karaktistieke ophaalbrug werd 20 jaar geleden voor het eerst in gebruik genomen en bevindt zich vlak voor de Erasmusbrug. Na het doorkomen van de Stieltjesstraat, circa 2,5 kilometer, komt de top van de Erasmusbrug al in zicht.

Kop van Zuid & Katendrecht
Ooit was het een druk schiereiland in het havengebied. Nu is de Kop van Zuid, na een complete herontwikkeling, een uitgaansgebied met internationale uitstraling. Cultuur en gastronomie zijn op de Kop van Zuid een onafscheidelijke twee-eenheid. Ook het nabijgelegen Deliplein op Katendrecht staat bekend om zijn goede restaurants.

Erasmusbrug
Met de Erasmusbrug wordt de Kop van Zuid met het centrum verbonden. De brug is vernoemd naar humanist Erasmus en ontworpen door Ben van Berkel. De Erasmusbrug is sinds 1996 in gebruik en wordt vanwege zijn vorm door vele Rotterdammers ook wel de 'Zwaan' genoemd.

Bhdswbruggenloop106

Nieuwe Leuvebrug
Onderaan de Erasmusbrug ligt aan de rechterzijde de Nieuwe Leuvebrug. Deze brug is gelegen aan de Leuvehaven waar onder andere het Havenmuseum en Maritiem Museum Rotterdam zijn gevestigd. De Leuvehaven is tevens de oudste gegraven haven in Rotterdam. De Nieuwe Leuvebrug verbindt het Vasteland met de Boompjes.

Boerengatbrug
Dit is een basculebrug over het Boerengat en ligt aan de Maasboulevard. Het Boerengat is een uit 1591 stammende binnenhaven en vormde de oostelijke toegang tot het Haringvliet. Tegenwoordig is het Boerengat een ligplaats voor de binnenscheepvaart.

Van Brienenoordbrug
De laatste brug in het parcours is de Van Brienenoordbrug. Dagelijks rijden er meer dan een kwart miljoen voertuigen over de Van Brienenoordbrug en is daarmee één van de breedste en drukste autosnelwegen van Nederland. Jaarlijks varen er zo'n 14.000 schepen onder de brug door. Deze kuitenbijter heeft een totale lengte van 1320 meter.

Bhdswbruggenloop140

Heldenonthaal: Olympiaweg
Wanneer de winnaars al zijn gehuldigd druppelen de laatste lopers binnen. Dat gebeurt in een betoverende sfeer, die de deelnemers met hun groene looplampje deels zelf creëren. De allerlaatsten komen met Bengaals vuurwerk over de finish. Ook zij voldoen aan het motto van de DSW Bruggenloop Rotterdam: Together we beat the bridges.

Wil je na de finish afspreken om samen te proosten op een mooie prestatie, bezoek dan het Voorplein waar je diverse horecastandjes vindt.

In Rotterdam
Rotterdam heeft nog veel meer te bieden. Combineer jouw komst naar de DSW Bruggenloop daarom met een bezoek aan één of meer van de prachtige toeristische attracties. Ervaar de Maas met een rondvaart naar de haven met de Spido of een oversteek met de watertaxi. Bezoek de markthal of neem een kijkje op het nieuwe station van Rotterdam: Rotterdam Centraal. Kijk voor meer informatie op www.rotterdam.info.

DSW Zorgverzekeraar AA Drink New Balance Sky Radio Ormer ICT Subway Stichting DaDa