Sta goed voorbereid aan de start

Programma algemeen

Tijd

Activiteit

Locatie

13.00 uur   Stadion Feijenoord geopend Stadion Feijenoord en Maasgebouw
13.00 uur Wedstrijdsecretariaat Olympiagebouw, eerste verdieping, linkerkant
14.00 uur Startgebied geopen Piet Smitkade
15.00 uur Start in 4 startwaves Start Piet Smitkade
15.45 uur +/- Finish eerste loper Finish Olympiaweg
15.55 uur +/- Finish eerste loopster Finish Olympiaweg
16.00 uur Uitreiking cheque Stichting DaDa Podium Olympiaweg
16.15 uur Prijsuitreiking individueel Podium Olympiaweg
17.30 uur Prijsuitreiking Business Run Maasgebouw
18.00 uur Feestelijk onthaal laatste loper Finish Olympiaweg

Het programma is onder voorbehoud van wijzigingen.


Startwaves

Tijd

Activiteit

Locatie

15.00 uur Startwave 1 - (warming-up 14.30 uur) Start: Piet Smitkade
15.15 uur Startwave 2 - (warming-up 14.45 uur) Start: Piet Smitkade
15.30 uur Startwave 3 - (warming-up 15.00 uur) Start: Piet Smitkade
15.45 uur Startwave 4 - (warming-up 15.15 uur) Start: Piet Smitkade

Het programma is onder voorbehoud van wijzigingen.

NIEUW: Start op de Piet Smitkade

Dit jaar hebben we een nieuwe startlocatie op de Piet Smitkade. Dit geldt voor zowel individuele deelnemers als voor Business Run deelnemers. Alle 4 startgolven starten hier. De Piet Smitkade is op ongeveer 10 minuten lopen vanaf Stadion Feijenoord en het Maasgebouw. Het eerste gedeelte van het nieuwe parcours bevat een aantal smalle stukken. Met een extra vierde startwave en een versmalde start spelen wij hier zo goed mogelijk op in. Daarnaast vragen wij onze deelnemers om onderweg rekening met elkaar te houden en het plezier van dit Kerstloopfeest voorop te stellen.


Parcours

In 2017 kent de DSW Bruggenloop Rotterdam een nieuwe startlocatie op de Piet Smitkade en daarmee ook een vernieuwd mooi parcours. Mede door de afsluiting van de Maastunnel is er besloten om dit jaar niet over de Erasmusbrug te lopen, maar juist over de Willemsbrug. Hierdoor wordt het eerste gedeelte van het parcours ook anders dan voorgaande jaren.

 

App

Onze app ‘DSW Bruggenloop Rotterdam’ is nu te downloaden voor iPhone en Android! Met Live Tracking kunnen je vrienden je live volgen over de 6 bruggen. Hiervoor hoef je niet zelf met de app te lopen. En bekijk ook de speciale selfie layers!

Download On The App Store Badgesvg  Google Play Button 

 

Verzorging

Op het parcours zullen verzorgingsposten met AA Drink-Iso Lemon (Isotone sportdrank) van sponsor AA Drink en water worden ingericht.  Op 9 km en bij de finish wordt er ook thee aangeboden. Wij adviseren je bij iedere verzorgingspost de tijd te nemen om te drinken. 

  • 5 km: water
  • 9 km: water, AA Drink Iso Lemon, thee
  • 12,5 km: water, thee
  • Finish: water, AA Drink Iso Lemon, thee


Plattegrond

Hier vind je o.a. het finishgebied, lockers, Maasgebouw, wedstrijdsecretariaat, kleedruimtes, catering, graveren medailles en nog meer.

 

Wedstrijdsecretariaat

Het wedstrijdsecretariaat geopend vanaf 13.00 uur. Het wedstrijdsecretariaat vind je in het Olympiagebouw aan de kant van het stadion waar ook de finish is (zie ook de plattegrond). Volg hiervoor de signingsborden. Indien besteld kun je hier tevens je shirt ophalen. Let op: niet opgehaalde shirts worden niet nagestuurd. 


Bereikbaarheid

Stadion Feijenoord is goed met het openbaar vervoer te bereiken. We hebben een extra service voor onze deelnemers en toeschouwers. Op zondag 10 december maakt de NS speciaal voor ons evenement gebruik van NS Station - Rotterdam Stadion tussen 11.30 - 19.00 uur. Zo kun je direct in het start- en finishgebied uitstappen. Wij adviseren deelnemers en toeschouwers om voortijdig een reisplan te maken en op tijd te vertrekken. Reis indien mogelijk samen naar het evenement. 


Kleedruimten & Kluisjes

De verwarmde kleedruimten met sfeervolle Kerstmuziek bevinden zich aan weerszijde in de binnenring van het stadion (zie ook de plattegrond). Let op: de kleedruimten voor dames en heren bevinden zich aan weerszijde van het stadion. Is het aan één zijde vol, maak dan gebruik van de kleedruimten aan de andere kant. Deze ruimtes zijn alleen toegankelijk op vertoon van je startnummer. Hier kun je tevens je tas (op eigen risico) achterlaten. Waardevolle spullen kun je, indien gereserveerd, opbergen in een kluisje van Lockerbox. 


Looplampje

Alle deelnemers ontvangen een uniek DSW looplampje. Het lampje is uitsluitend op te halen in het startgebied (zie ook de plattegrond). Bij het ophalen van jouw lampje dien je jouw startnummer te laten zien en wordt het icoontje van het looplampje afgevinkt. 


Weersverwachting

Morgen is het bewolkt en in de ochtend gaat het tussen 7 en 8 uur vanuit het zuidwesten sneeuwen. De temperatuur ligt tijdens sneeuwval tussen 0 en +1 graad. Er staat een matige zuidoostenwind, kracht 4. In de middag blijft het bewolkt met eerst nog sneeuw die rond 14 uur zal overgaan in af en toe regen. De temperatuur loopt in de tweede helft van de middag op naar +7 graden. Hierdoor zal naar verwachting de sneeuw weer verdwijnen. De wind gaat om naar het zuidwesten en wordt krachtig, windkracht 6. Ook bestaat er kans op zware windstoten tot 80 km/u bovenop de bruggen. Door de wind ligt de gevoelstemperatuur tijdens de loop rond het vriespunt.

 

 

DSW Zorgverzekeraar AA Drink Sky Radio Ormer ICT Subway Stichting DaDa