Khalid Choukoud wint 29ste editie van de DSW Bruggenloop Rotterdam met een parcoursrecord

Khalid Choukoud heeft in uitstekende weersomstandigheden de 29ste editie van de DSW Bruggenloop Rotterdam gewonnen. De 16-voudig Nederlands kampioen liep een tijd van 45 minuten en 25 seconden en verbeterde daarmee het parcoursrecord dat sinds 2003 op naam stond van Aziz Bougra (45.44). Nick van der Poel finishte als tweede in 48 minuten en 38 seconden, Peter-Jan Hardenbol kwam als derde over de streep met een tijd van 48 minuten en 43 seconden. In het kielzog van de snelle lopers finishten 12.000 enthousiaste lopers in winterse sfeer en tekenden daarmee voor een mooie editie van de Rotterdamse Bruggenloop.

Al vroeg na de start wist Khalid Choukoud met zijn tempo de wedstrijd te domineren. Deze positie zou vervolgens niet meer in gevaar komen. Choukoud was na afloop verheugd met zijn prestatie: "Ik heb ontzettend genoten. De Erasmusbrug is en blijft een geweldige ervaring”. De 30-jarige atleet voelt zich de afgelopen weken sterk op de 15 km afstand en bekroonde zijn goede vorm met een nieuw parcoursrecord. Patrick Kwist, winnaar vorig jaar, werd negende.

Het parcours van de DSW Bruggenloop Rotterdam ging dit jaar over zes bruggen waaronder de befaamde Erasmusbrug en uitdagende Van Brienenoordbrug. Mede vanwege het goede najaarsweer (circa 9 graden en droog) stonden langs het parcours enkele duizenden toeschouwers om de lopers aan te moedigen. Ook bij de start- en finishlocatie, Stadion De Kuip, genoten velen van het winterse loopfeest.

Dsw Bruggenloop Rotterdam Khalid Choukoud

Dsw Bruggenloop Rotterdam Heren 1 2 3

 

DSW Zorgverzekeraar AA Drink Sky Radio Ormer ICT Subway Stichting DaDa