Programma zondag 12 december 2021

Onder voorbehoud van wijzigingen
Tijd Activiteit Locatie
13.30 uur Stadion Feijenoord geopend Stadion Feijenoord, De Kuip
15.30 uur Start Start, Olympiaweg
± 16.15 uur Finish eerste loper Finish, Olympiaweg
± 16.25 uur Finish eerste loopster Finish, Olympiaweg
16.30 uur Cheque uitreiking goede doel Podium, Olympiaweg
18.15 uur Heroïsch onthaal laatste loper Finish, Olympiaweg

Startnummers

Startnummers  
Informatie over het ontvangen van startnummers wordt op een later moment bekendgemaakt.

Vul het medische paspoort op de achterkant van het startnummer in 
Je wordt dringend verzocht voor je eigen veiligheid het medisch paspoort aan de achterzijde van het startnummer in te vullen. Het startnummer dien je op de borstzijde te dragen. Het startnummer is persoonlijk en niet overdraagbaar. Bij calamiteiten dient jouw startnummer namelijk als medisch paspoort.

Startwaves

De indeling van de startwaves wordt bepaald op basis van jouw opgegeven verwachte eindtijd in het inschrijfformulier. Let op: wijzigen van startwave is dan niet meer mogelijk.

Reisadvies zondag 12 december

Wij adviseren deelnemers en toeschouwers zoveel mogelijk met het openbaar vervoer te reizen. Houd er rekening mee dat sommige wegen zijn afgesloten en het druk kan zijn in de stad. 

 

Vervoersmiddelen

NS - trein

Station - Rotterdam Stadion bevindt zich op loopafstand van de start- en finishlocatie. Op zondag 12 december maakt de NS speciaal voor ons evenement gebruik van NS Station - Rotterdam Stadion. Zo kun je direct op het evenemententerrein uitstappen. Deze extra treinen zullen 10 dagen voor het event zichtbaar zijn in de reisplanner.

Er is één ov-chipkaart oplaadmogelijkheid op Rotterdam Station Stadion tijdens de Bruggenloop Rotterdam zondag 12 december. 

RET - metro

Metro station Stadion Feijenoord is uitstekend bereikbaar en is gelegen vlakbij de startlocatie en de finish. Plan je reis van tevoren op 9292.nl.

Advies vanaf Centraal Station Rotterdam
Vanaf Centraal Station Rotterdam:
Tramlijn 23 richting Beverwaard - uitstappen bij halte Stadion Feijenoord

Advies vanaf Zuidplein:
Metro richting Centraal Station - bij station Wilheminaplein overstappen op: tramlijn 23 richting Beverwaard - uitstappen bij halte Station Feijenoord

Advies vanaf P+R Slinge:
Metro richting Centraal Station - bij station Wilheminaplein overstappen op: tramlijn 23 richting Beverwaard - uitstappen bij halte Station Feijenoord.

Vervoerbewijs:

Ben je al in het bezit van een OV-chipkaart? Bestel hier eenvoudig saldo. Heb je nog geen OV-chipkaart, maar wil je er wel één aanschaffen, klik dan hier en bestel een persoonlijke OV-chipkaart. In combinatie met automatisch opladen heb je altijd voldoende saldo. Bezoek je Rotterdam eenmalig? Koop dan een wegwerpkaart bij de automaat op één van de metrostations met een dagkaart of 2 x 1 uur reizen erop. Het reizen met het openbaar vervoer is niet alleen efficiënter, maar je helpt op deze manier ook mee om het evenement duurzamer te maken.

Auto

Er zijn beperkte parkeermogelijkheden rondom Stadion Feijenoord. Een alternatief is om gebruik te maken van P+R Slinge. Hier geldt een kortingstarief wanneer men aansluitend gebruik maakt van het openbaar vervoer. 

Voor vragen van gemeentelijke aard kun je contact opnemen met het informatienummer van de Gemeente Rotterdam 14010.

Fiets

Indien mogelijk raden wij alle bezoekers en toeschouwers aan om met de fiets te komen. Er zijn voldoende mogelijkheden om de fiets te parkeren om en nabij Stadion Feijenoord. We raden je aan om gebruik te maken van de fietsenstalling nabij P7. Bekijk hier de exacte locatie van de fietsenstalling. 

Waterbus

De snelle veerdiensten van de Waterbus brengen je comfortabel en snel van en naar Rotterdam. De Waterbussen varen tussen Rotterdam en Dordrecht en in de Drechtsteden.

Vragen?

Heb je na bovenstaande informatie een vraag? Bekijk dan ook nog even onze FAQ's pagina.


32e editie DSW Bruggenloop verplaatst naar 2022

De 32e editie van de DSW Bruggenloop Rotterdam is verschoven naar zondag 11 december 2022. De aangeschafte startbewijzen blijven geldig tot de volgende editie.

Lees meer