Veelgestelde vragen

Bekijk op deze pagina alle veelgestelde vragen. Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op. Houd er rekening mee dat de onderstaande informatie onder voorbehoud van wijzigingen is.

FAQ's COVID-19

Wat is de nieuwe datum van de DSW Bruggenloop Rotterdam?

De 32e editie vindt plaats op zondag 11 december 2022.

Waarom is de DSW Bruggenloop Rotterdam verplaatst?

Door de verscherpte maatregelen rondom COVID-19 hebben we besloten het evenement te verplaatsen. Lees hier meer over het besluit.

Wat gebeurt er met mijn inschrijving?

Gezien de uitzonderlijke omstandigheden rondom COVID-19 blijven de voor de 32e editie aangeschafte startbewijzen (inclusief eventueel extra bestelde producten) van alle ingeschreven en betalende deelnemers, afwijkend van onze algemene voorwaarden, geldig voor de editie in 2022. Je hoeft hiervoor niets te doen.

Wat als ik niet kan deelnemen op de nieuwe datum?

Gezien de uitzonderlijke omstandigheden rondom COVID-19 bieden we alle individueel ingeschreven en betalende deelnemers de mogelijkheid om hun startbewijs, afwijkend van onze algemene voorwaarden, zonder extra kosten via ons vraag en aanbod-platform over te dragen aan iemand anders. Mocht je jouw startbewijs op korte termijn niet kunnen overdragen via het platform, kun je er ook voor kiezen jouw startbewijs nog even te behouden en later nogmaals aan te bieden. Biedt dit geen oplossing? Neem dan contact met ons op o.v.v. jouw bevestigingsnummer.

Hoe kan ik mijn inschrijving kosteloos overdragen?

Gezien de uitzonderlijke omstandigheden rondom COVID-19 bieden we alle individueel ingeschreven en betalende deelnemers de mogelijkheid om hun startbewijs, afwijkend van onze algemene voorwaarden, zonder extra kosten via ons vraag en aanbod-platform over te dragen aan iemand anders. Mocht je jouw startbewijs op korte termijn niet kunnen overdragen via het platform, kun je er ook voor kiezen jouw startbewijs nog even te behouden en later nogmaals aan te bieden.

Kan ik me inschrijven voor de 32e editie in 2022?

Nee, momenteel is het niet mogelijk om je in te schrijven. Als je op zoek bent naar een startbewijs, kun je kijken of je er een kunt bemachtigen via ons vraag en aanbod-platform.

Ik heb me opgegeven als vrijwilliger. Moet ik me opnieuw opgeven voor de nieuwe datum?

Jouw inschrijving als vrijwilliger voor de 32e editie komt te vervallen. Zodra het aanmeldformulier voor de editie van 2022 opengaat, ontvang je van ons een e-mail ter herinnering met daarin de nieuwe aanmeldlink. Heb je nog vragen over jouw aanmelding, stuur dan een e-mail naar vrijwilligers@golazo.com o.v.v. ‘vrijwilliger DSW Bruggenloop Rotterdam’.

Inschrijving

COVID-19

Wat gebeurt er met mijn inschrijving wanneer de DSW Bruggenloop Rotterdam ten gevolge van COVID-19 geen doorgang kan vinden op zondag 12 december 2021?
Wanneer het evenement op zondag 12 december 2021 onverhoopt geen doorgang kan vinden ten gevolge van COVID-19, blijven alle individueel aangeschafte startbewijzen geldig voor de 32e editie op de nieuw te bepalen datum. Indien je staat ingeschreven als onderdeel van een groep, blijft jouw inschrijving ook geldig. Wanneer een groepslid niet kan deelnemen tijdens de 32e editie op de nieuw te bepalen datum, kan de contactpersoon van de groep deze uit de groep verwijderen en een nieuwe deelnemer toevoegen.

Afstanden

Wat is de afstand van dit evenement?
Het parcours van de DSW Bruggenloop Rotterdam is 15 km.

Algemene voorwaarden

Wat zijn de algemene voorwaarden?
Klik hier voor de algemene voorwaarden. 

Annuleren

Kan ik mijn inschrijving annuleren?
Bekijk voor meer informatie de algemene voorwaarden.

Bevestigingsmail

Ik heb geen bevestigingsmail ontvangen, wat nu?
Nadat je je hebt ingeschreven, ontvang je een bevestigingsmail. Controleer ook je spambox als je de e-mail niet binnen 30 minuten hebt ontvangen. Indien hij ook daar niet staat, neem dan contact met ons op.

Datum

Wanneer is de DSW Bruggenloop Rotterdam?
De 32e editie van de DSW Bruggenloop Rotterdam vindt plaats op zondag 12 december 2021.

Event shirt

Kan ik een event shirt bestellen?
Je kunt tijdens het inschrijven een event shirt bestellen. De maattabel kun je hier vinden.

Indien je een shirt hebt besteld, kun je deze op zondag 12 december ophalen bij het wedstrijdsecretariaat.  

Inschrijven

Kan ik me inschrijven?
Klik hier om je in te schrijven. 

Inschrijven als bedrijf of school

Hoe schrijf ik me in als bedrijf, groep, school of vereniging?
Klik hier voor het stappenplan voor het aanmaken, invoeren en wijzigen van een groep/business team.
Klik hier voor het deelnemen aan een bestaande groep/business team.

Inschrijving wijzigen

Kan ik mijn inschrijving wijzigen?
Mocht je na jouw inschrijving jouw adres willen wijzigen, alsnog een product willen bestellen, jouw afstand willen wijzigen of jouw startbewijs willen overdragen, dan kan dit eenvoudig door in te loggen op jouw account.

Leeftijden

Wat is de minimale leeftijd om deel te nemen?
De minimale leeftijd om deel te nemen aan de Bruggenloop Rotterdam is 16 jaar op de dag van het evenement. 

Sluiting inschrijving

Wanneer sluit de inschrijving?
Vanwege de COVID-19 maatregelen is het uitsluitend mogelijk om vooraf in te schrijven. Tot en met zondag 6 december 23.59 uur is het mogelijk om je online in te schrijven, tenzij de startbewijzen eerder zijn uitverkocht. De inschrijving van een afstand sluit eerder, zodra alle startnummers zijn uitverkocht. 

Startbewijs overdragen

Kan ik mijn startbewijs overdragen?
We bieden alle individueel ingeschreven deelnemers de mogelijkheid hun startbewijs (inclusief eventueel extra aangekochte producten) over te dragen aan iemand anders. Klik hier voor het stappenplan voor het overdragen van een startbewijs.

Startwave wijzigen

Kan ik van startwave wijzigen?
De indeling van de startwaves wordt bepaald op basis van jouw opgegeven verwachte eindtijd. Het is niet mogelijk om van startwave te wisselen. Je dient te starten op de toegewezen starttijd. 

Studentenkorting

Krijg ik als student korting?
Voor studenten geldt een korting van € 2,50. Hiervoor dien je bij je inschrijving je studentennummer en universiteit of HBO opleiding te vermelden. Leeftijd 16 t/m 30 jaar.

Voorwaarden

 • Als student sta je inschreven voor een voltijd dagopleiding aan een Nederlandse universiteit of HBO-instelling;
 • Je dient voorafgaand aan het evenement al minimaal één jaar student te zijn;
 • Je bent tussen de 16 en 30 jaar op de dag van het evenement.

Event info

Business Runs

Waar kan ik informatie over de Business Runs vinden?
Klik hier voor alle informatie over de Business Runs. Tijdens de DSW Bruggenloop Rotterdam wordt er voor de Nederlandse bedrijven een aparte competitie georganiseerd: de Business Run. Er is de mogelijkheid om in te schrijven voor de Bedrijven Wedstrijdloop en Bedrijven Recreantenloop.

Categorieën

Welke categorieën kent de DSW Bruggenloop Rotterdam?
Iedere deelnemer wordt ingedeeld in een wedstrijdcategorie op basis van geslacht en leeftijd.

Douches

Is er douchegelegenheid?
Nee, er is geen douchegelegenheid. 

Finishcertificaat

Krijg ik een finishcertificaat?
Elke finisher op zondag krijgt een persoonlijk finishcertificaat welke te downloaden is. De link naar de uitslagenpagina ontvang je per e-mail na het evenement. 

Finishfoto

Worden er finishfoto's gemaakt?
Marathon Photos maakt op verschillende plekken langs het parcours en natuurlijk bij de finish foto's die je na afloop terug kunt vinden op jouw persoonlijke uitslagenpagina. Zorg dat jouw startnummer goed zichtbaar is en lach naar de camera. De link naar de uitslagenpagina ontvang je per e-mail na het evenement. 

Kilometerpunt

Hoe worden de kilometers weergegeven?
Elke kilometer zal door middel van een bord aan de zijkant van de weg worden aangegeven. Er komen matten ten behoeve van de tijdsregistratie op de 5 km, 10 km en bij de finish.

Kleedgelegenheid en lockers

Waar bevindt zich de kleedgelegenheid?
De kleed-accommodatie bevindt zich in Stadion Feyenoord. In het inschrijfformulier kun je een locker bestellen waar je je tas kunt opbergen, dit is mogelijk tot en met 15 november. Je kunt je tas ook achterlaten in de kleedkamers, let op deze zijn niet beveiligd. 

Medaille

Krijg ik een medaille?
Alle deelnemers ontvangen na het passeren van de finish een medaille als herinnering aan het evenement. Bovendien kun je deze medaille laten graveren met jouw naam en eindtijd. 

Medaille graveren

Kan ik mijn medaille laten graveren?
Alle deelnemers op zondag kunnen direct na afloop hun medaille laten graveren. In het inschrijfformulier kun je hiervoor ''medaille graveren'' aanvinken voor € 7,-. Indien je dit nog niet gedaan hebt, kun je dit nog toevoegen door in te loggen op jouw account. Je kunt ook na het evenement besluiten je medaille te graven, dan kost het € 9,-.

Parcours

Hoe ziet het eruit?
Klik hier voor het parcours van 2019.

Prijzen

Is er een prijsuitreiking?
De snelste drie mannen en de snelste drie vrouwen worden gehuldigd. Voor de Business Runners zijn er ereprijzen voor het snelste businessteam, voor de snelste man en vrouw. Er worden geen geldprijzen verstrekt.

Rugtas of camelbag in het startvak

Mag ik mijn rugtas of camelbag meenemen in het startvak?
We adviseren je in loopkleding naar de start te komen. Het is niet toegestaan om tassen/rugzakken mee te nemen in de startvakken (m.u.v. camelbags) of onbeheerd achter te laten rondom het evenemententerrein of parcours. Alles wat onbeheerd wordt achtergelaten, wordt verwijderd en weggegooid in verband met de veiligheid. 

Start en finish

Waar zijn de start en finish?
Klik hier voor alle informatie over de start en finish.

Tijdregistratie

Is er tijdregistratie?
Bij de Bruggenloop Rotterdam zal de MYLAPS BibTag worden gebruikt voor het registreren van tijd. Achter op je startnummer (Bib) bevindt zich een elektronische chip (Tag) en een kunststof afstandhouder. BibTag maakt het registreren van je tijden heel eenvoudig, het enige wat je moet doen is het correct dragen van het startnummer. 

Informatie om een goede tijdsregistratie te garanderen:

 • Draag het startnummer zichtbaar op de borst. Bedek het startnummer niet met een jack of met je handen tijdens het passeren van de matten op de start- en finishlijn. Deze matten vangen het signaal van je BibTag op (Let ook op met het indrukken van je eigen stopwatch op de start- en finishlijn).
 • Vouw of kreukel het startnummer niet. Zeker niet op de plaats waar de Tag zit.
 • Gebruik vier speldjes op de hoekpunten van het startnummer, doorboor de Tag niet.
 • Verwijder de kunststof afstandhouder niet.
 • De BibTag werkt op basis van een andere technologie dan de MYLAPS ChampionChip. Daarom kun je tijdens dit evenement geen gebruikmaken van je gele of groene MYLAPS ChampionChip. Je kunt je MYLAPS ChampionChip echter gewoon aan je schoen laten zitten, deze stoort niet op het BibTag syteem.

De Tags hoeven niet ingenomen te worden na de race, je kunt het startnummer (met Tag) als souvenir bewaren of bij het gewone afval weggooien (kunststof).

Wat is de officiële tijd?
In verband met de COVID-19 maatregelen en de ruim omgezette startvakken geldt dit jaar de nettotijd als de officiële tijd. De nettotijd is de tijd die start op het moment dat je de mat op de startlijn passeert en stopt als je de finish passeert. De brutotijd wordt als extra service vermeld.

Tijdslimiet

Wat is de tijdslimiet?
Er geldt een tijdslimiet van 120 minuten.

Toiletten

Waar bevinden de toiletten zich?
Toiletten vind je bij Stadion Feyenoord, de start en langs het parcours. Alle toiletten worden verzorgd door Dixi. 

Uitslagen

Waar vind ik mijn uitslag?
De uitslagen worden na afloop gepubliceerd op deze pagina. De link naar de uitslagenpagina ontvang je ook per e-mail na het evenement. Let op: de netto tijd is de officiële tijd. Heb je een vraag of opmerking over jouw uitslag? Stuur dan een e-mail naar Mylaps Event Timing o.v.v. je startnummer en eventueel zelf geklokte tijden. 

Verzorging op het parcours

Welke verzorging krijg ik onderweg?
Tijdens de Bruggenloop Rotterdam zullen verzorgingsposten met AA Drink-Iso Lemon (Isotone sportdrank) van sponsor AA Drink en water worden ingericht. Op 9 km en bij de finish wordt er ook thee aangeboden. Wij adviseren je bij iedere verzorgingspost de tijd te nemen om te drinken. 

 • 5 km: water
 • 9 km: water, AA Drink Iso Lemon, thee
 • 12 km: water, thee
 • Finish: water, AA Drink Iso Lemon, thee
Wedstrijdreglement

Wat is het wedstrijdreglement?
Op de Bruggenloop Rotterdam is het 
wedstrijdreglement van World Athletics van toepassing.

Overig

App

Is er een app?
Nee, de Bruggenloop Rotterdam heeft geen app. 

Gevonden voorwerpen

Wat gebeurt er met gevonden voorwerpen?
Gevonden voorwerpen worden verzameld bij het wedstrijdsecretariaat. Neem contact met ons op als jouw spullen hier ook niet liggen. Na afloop van het evenement hebben wij zicht op alle gevonden voorwerpen.

Goede doel

Wat is het goede doel van de Bruggenloop Rotterdam?
Klik hier voor alle informatie over het goede doel: Stichting Ambulance Wens Nederland.

Training

Hoe bereid ik mij het beste voor op mijn race?
Klik hier voor alle informatie rondom een goede voorbereiding.

Vrijwilligers

Welke vrijwilligerstaken zijn er en hoe kan ik mij aanmelden?
Klik hier voor alle informatie over vrijwilligers. 

Bruggen

Het parcours van de DSW Bruggenloop Rotterdam is 15 km en gaat over een aantal iconische bruggen in Rotterdam. Het parcours van 2019 ging onder andere over de Erasmusbrug. Bekijk hier de parcourskaart van 2019


32e editie DSW Bruggenloop verplaatst naar 2022

De 32e editie van de DSW Bruggenloop Rotterdam is verschoven naar zondag 11 december 2022. De aangeschafte startbewijzen blijven geldig tot de volgende editie.

Lees meer