Parcours

15 km

Dit jaar kent de DSW Bruggenloop Rotterdam een nieuwe startlocatie op de Piet Smitkade en daarmee ook een vernieuwd mooi parcours. Mede door de afsluiting van de Maastunnel is er besloten om niet over de Erasmusbrug te lopen, maar juist over de Willemsbrug. Hierdoor wordt het eerste gedeelte van het parcours ook anders dan voorgaande jaren.

Bruggen
Deelnemers komen allereerst over twee nieuwe bruggen tijdens het event; de Piekbrug en de Nassaubrug. Beide bruggen zijn gelegen in de wijk Feyenoord. Na ruim 3 kilometer wordt de Koninginnebrug aangedaan en hebben de deelnemers fantastisch uitzicht op de welbekende Hef. Als vierde, nieuwe brug wordt de Willemsbrug aangedaan. Een echte kuitenbijter die als icoon van Rotterdam natuurlijk niet kan ontbreken voor de oversteek naar Rotterdam Noord. Het parcours vervolgt zich verder via de Boerengatbrug, de Maasboulevard, via de Esch en over de Van Brienenoordbrug naar de finish op de Olympiaweg.

Verzorging

Tijdens de DSW Bruggenloop Rotterdam zullen verzorgingsposten met AA Drink-Iso Lemon (Isotone sportdrank) van sponsor AA Drink en water worden ingericht. Op 9 km en bij de finish wordt er ook thee aangeboden. Wij adviseren je bij iedere verzorgingspost de tijd te nemen om te drinken.

  • 5 km: water
  • 9 km: water, AA Drink Iso Lemon, thee
  • 12 km: water, thee
  • Finish: water, AA Drink Iso Lemon, thee
Parcourskaart