Parcours

15 km

Dit jaar kent de DSW Bruggenloop Rotterdam een nieuwe startlocatie op de Piet Smitkade en daarmee ook een vernieuwd mooi parcours. Mede door de afsluiting van de Maastunnel is er besloten om niet over de Erasmusbrug te lopen, maar juist over de Willemsbrug. Hierdoor wordt het eerste gedeelte van het parcours ook anders dan voorgaande jaren.

Bruggen
Deelnemers komen allereerst over twee nieuwe bruggen tijdens het event; de Piekbrug en de Nassaubrug. Beide bruggen zijn gelegen in de wijk Feyenoord. Na ruim 3 kilometer wordt de Koninginnebrug aangedaan en hebben de deelnemers fantastisch uitzicht op de welbekende Hef. Als vierde, nieuwe brug wordt de Willemsbrug aangedaan. Een echte kuitenbijter die als icoon van Rotterdam natuurlijk niet kan ontbreken voor de oversteek naar Rotterdam Noord. Het parcours vervolgt zich verder via de Boerengatbrug, de Maasboulevard, via de Esch en over de Van Brienenoordbrug naar de finish op de Olympiaweg.

Verzorging

Tijdens de DSW Bruggenloop Rotterdam zullen verzorgingsposten met AA Drink-Iso Lemon (Isotone sportdrank) van sponsor AA Drink en water worden ingericht. Op 9 km en bij de finish wordt er ook thee aangeboden. Wij adviseren je bij iedere verzorgingspost de tijd te nemen om te drinken.

  • 5 km: water
  • 9 km: water, AA Drink Iso Lemon, thee
  • 12 km: water, thee
  • Finish: water, AA Drink Iso Lemon, thee
Parcourskaart

Evenemententerrein

In het gebied rondom Stadion Feyenoord bevindt zich het evenemententerrein. Hier vind je de finish, maar ook de helpdesk/info balie, de lockers, kleedruimtes, horecapunten, EHBO en verschillende stans zoals die van Familiehuis Daniel den Hoed en DSW.

Toeschouwers kunnen zich ook prima vermaken op het terrein en kunnen aan de Olympiaweg alle gefinishte deelnemers opwachten in een gezellige sfeer.

Evenemententerrein

Startterrein

De start bevindt zich op terrein P5C, een grote parkeerplaats aan de Piet Smitkade voor de Gamma.

Hier wordt de warming-up verzorgd en kun je voordat je het startvak inloopt je looplampje ophalen.

Vanaf Stadion Feyenoord is het ruim 10 minuten lopen naar de start(vakken), houd hier dus rekening mee in je planning!

Startterrein