Nieuws

Uitslagen staan online

Alle uitslagen staan online. Zoek je zelf op, bekijk jouw gelopen race en deel jouw prestatie op social.

Uitslagen

Yorben Ruiter wint 30e editie DSW Bruggenloop Rotterdam

Yorben Ruiter mag zich na 45 minuten en 51 seconden de snelste man van de dag noemen. De 23-jarige student fysiologie uit Krimpen aan den IJssel viert de triomf als een mooie afsluiting van het jaar. ,,Ik ben een 1500 en 3000 meter-loper en wilde mezelf een keer testen op een langere afstand. Het is mij goed bevallen. Maar het viel soms niet mee, vooral bij de Willemsbrug moest je tegen de wind optornen. Dat was zwaar, net als de laatste kilometers,’’ vertelt de PAC-atleet, pupil van Greta Koens.

Lees meer

DSW nog twee jaar titelsponsor Bruggenloop Rotterdam

Directeur van DSW Zorgverzekeraar Chris Oomen en Mario Kadiks, CEO van Golazo Nederland, hebben een overeenkomst getekend waarbij DSW zich voor nog eens twee jaar verbindt aan het winterse sportevenement de DSW Bruggenloop Rotterdam. Sinds 2014 is er een warme samenwerking tussen de zorgverzekeraar en het hardloopevenement.

Chris Oomen: ‘DSW wil graag bijdragen aan activiteiten die een gezonde levensstijl bevorderen. Een wedstrijd vormt een goede motivatie om met regelmaat te sporten. Dat is goed voor mensen. Alle reden voor DSW om deze winterse run weer te sponsoren.’
Mario Kadiks: ‘Wij zijn erg blij dat DSW voor nog eens twee jaar voor ons heeft gekozen. De afgelopen jaren is er uitstekend samengewerkt. Voor ons is deze overeenkomst van groot belang om verder te kunnen bouwen aan dit grote, winterse sportevenement in december, dat volgende week zondag zijn 30ste editie kent.’

De eerstvolgende editie van de DSW Bruggenloop Rotterdam wordt volgend weekeinde gehouden. Op zondag 9 december gaan 12.000 deelnemers van start over een 15 km lang parcours tijdens de grootste traditionele jaarafsluiter van de hardloopkalender. De DSW Bruggenloop Rotterdam is volledig uitverkocht. Er wordt gestart vanaf een nieuwe locatie, bij parkeerplaats P5C aan de Piet Smitkade. Mede door de afsluiting van de Maastunnel wordt er niet over de Erasmusbrug gelopen. Via de Willemsbrug wordt de Maas overgestoken en lopen de deelnemers via de Maasboulevard en het Toepad richting de Van Brienenoordbrug. Deze kuitenbijter is de laatste brug op het parcours. De finish is zoals de afgelopen jaren gelegen aan de Olympiaweg, ter hoogte van Stadion Feijenoord.

Familiehuis Daniel den Hoed
Elk jaar wordt er een goed doel gekoppeld aan de DSW Bruggenloop Rotterdam. Dit jaar is er gekozen voor Familiehuis Daniel den Hoed. Het Familiehuis biedt al 27 jaar logeergelegenheid aan familieleden van kankerpatiënten die worden behandeld in het Erasmus MC. Door de verhuizing van het ziekenhuis naar het centrum moet het Familiehuis noodgedwongen een nieuw huis betrekken en hier is geld voor nodig. Als deelnemer kan men het Familiehuis de brug over helpen door een donatie. Op deze manier wordt een sportieve prestatie geleverd, die de deelnemers verbindt en samenbrengt. Net als wat er ook in het Familiehuis gebeurd waar letterlijk een brug wordt geslagen tussen patiënt en familie. “Kom over de brug voor het Familiehuis!”


NS geeft support!

Samen met het NS 'Supporters van Bewegen' team zorgt de organisatie ervoor dat er extra reden is tot juichen. De NS stelt het station Rotterdam Stadion open om de supporters en deelnemers van de DSW Bruggenloop Rotterdam zo dichtbij mogelijk af te kunnen zetten. Er zullen extra treinen van en naar het evenemententerrein worden ingezet!

Bekijk extra treintijden
NS geeft support

De 30e editie van de Bruggenloop is uitverkocht!

De 30e editie van de DSW Bruggenloop Rotterdam 2018 is uitverkocht. In totaal staan er op 9 december 12.000 deelnemers aan de start en zullen er 18 verschillende nationaliteiten de 6 bruggen van Rotterdam trotseren. 

Een goede voorbereiding is het halve werk, bekijk het programma en bestudeer het parcours. 

Meer info
Uitverkocht

Het parcours is bekend!

Het parcours van de DSW Bruggenloop Rotterdam 2018 is bekend! Deelnemers komen allereerst over twee nieuwe bruggen tijdens het event de Piekbrug en de Nassaubrug. Beide bruggen liggen in de wijk Feijenoord. Na ruim 3 kilometer lopen we over de Koninginnebrug en hebben de deelnemers een fantastisch uitzicht op de welbekende Hef. Als vierde, nieuwe brug wordt de Willemsbrug aangedaan. Een echte kuitenbijter die als icoon van Rotterdam niet kan ontbreken voor de oversteek naar Rotterdam Noord. Het parcours vervolgt zich verder via de Boerengatbrug, de Maasboulevard, de Esch en over de Van Brienenoordburg naar de finish op de Olympiaweg. Bekijk hier de Parcourskaart

Parcourskaart
Het parcours is bekend!

De inschrijving is geopend!

Je kunt je nu inschrijven voor de 30e editie van de DSW Bruggenloop Rotterdam. Tijdens deze winterse loop, die deelnemers over 6 bruggen voert, waan je je als deelnemer in een donkere Kerstachtige omgeving waarin de verlichte skyline en het stadshart van Rotterdam nog beter tot zijn recht komt. Wacht niet te lang, want dit populaire loopevenement is altijd snel uitverkocht.

Inschrijven
De inschrijving is geopend!

Speciaal shirt ontworpen

Voor de 30e editie van de DSW Bruggenloop Rotterdam is een speciaal nieuw shirt ontworpen. Dit shirt kun je aanschaffen voor €25,00 bij jouw inschrijving of later bestellen door in te loggen in het MyLaps systeem.


Nieuwe website online

Goed nieuws: onze nieuwe website is nu online! Navigeer door de site via de menubalk bovenaan. Bij deelnemen vind je alle afstanden en informatie over inschrijven. Bij info vind je alle informatie over het evenement.